Delicious veggie and egg “risotto” / “Arroz” de ervilhas e espargos com ovo escalfado

Before this recipe I just to say that my Yoga classes and going super well, I’m so happy I can’t quite believe it…Every class is now sold out and I was given an extra class and maybe some more will be added after if needed. I’m so grateful and happy that everyone that comes to my classes are enjoying it, they are such a lovely bunch, couldn’t really ask for more ❤

This dish came to me after I remember my sister commenting on a dish a friend of her made, he was from Turkey, but I am not sure if it is a traditional dish or not. She told me that he used to make rice with little pasta shaped like rice, and that kind of got stuck in my head and I remembered it a couple of days ago and decided to give it a go, my way. I have to say that the result ia absolutely fantastic, and that is saying a lot from a person that LOVES rice like me, I eat it like 7 times a week.

It is very quick and simple to put together. Chop 1 onion and i clove of garlic and cook it in olive oil and add fresh chili and a bay leaf (it is important because of the savory flavor that gives it), when they start to get a bit of color, add a splash of white wine and let it cook off the alcohol. Add 1 fresh and chopped tomato, 1 cup of frozen garden peas and some asparagus. Add around 300grs (allow 100grs per person) of the little pasta and and quite a bit of water, enough to cover and have a couple of centimeters above the pasta. Season to taste with salt, black pepper and some turmeric. Crack open 1 egg per person , it will be nice and poached when the pasta is cooked. Cook for around 10m or until cooked and creamy (the pasta is not meant to be al dente, but not in a paste either. And above all, enjoy it, it’s amazing if I may say! ❤ ❤ Ah! And this meal comes easily at way less than 1 euro each, maybe like 70 cents, and I only use organic eggs and good quality vegetables.

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Ola a todos 🙂 antes de vos dar esta receita que é mesmo saborosa e rapida, quero sò fazer um update das minhas aulas de Yoga, porque ando mesmo contente. Tenho tido bastante sorte e por isso estou muito agradecida 😀 mas acho que nao é tudo sorte, porque eu preparo-me muito e procuro sempre aprender mais e mais. Mas de qualquer maneira, as minhas aulas tem estado sempre lotadas ultimamente e isso deixa-me mesmo feliz. E’ bom saber que as pessoas que vem fazer a aula comigo se sentem bem e gostam do meu estilo 😉 Ate me deram mais uma aula extra e tudo! Eheh mas agora falemos de comida..

Lembrei-me de fazer esta receita porque a minha irma um dia contou-me que um amigo dela Turco fazia um arroz muito bom, mas que em vez de usar arroz usava aquela massinha da canja, os pevides. E quando vi a massa no supermercado, decidi comprar e fazer. E’ uma receita super rapida, facil e saudavel 😉

Picar 1 dente de alho e 1a cebola e deixar alourar em azeite, adicionar 1 malagueta sem sementes cortada e 1 folha de louro (indespensavel), quando começar a mudar de cor adicionar vinho branco, so um bocadinho e deixar evaporar. colocar 1 tomate fresco bem madurinho coratdo aos pedaços, 1 caneca de ervilhas congeladas e aspargos (se tiverem, eu usei congelados que aqui em Italia nem sempre se arranja frescos), adicionar 100grs de massa por pessoa, eu fiz 300grs para ter uma refeiçao extra para quando estiver mais preguiçosa 😉 adicionar agua suficiente para cobrir a massa e ficar uns 2 dedos acima da massa. Adicionar pimenta preta, sal grosso e açafrao das indias se tiverem. Abrir 1 ovo por pessoa na agua mesmo, para ficarem escalfados. Cozinhar durante uns 10 minutos, ou até a massa ficar cozidinha. Na minha opiniao, para este prato nao quiz massa al dente, mas tambem nao em uma papa, deve ficar cozida e cremosa. E sirvam com uma salada e bom apetite! Espero que experimentem e gostem ❤ Esta refeiçao fica facilmente a menos de 1 euro por pessoa, eu uso sempre ovos bio e ingredientes de boa qualidade.

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Lots of love,

Sandrina xx

4 thoughts on “Delicious veggie and egg “risotto” / “Arroz” de ervilhas e espargos com ovo escalfado

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