Figs and banana upside down cake <3

Made this one with plain flour and yeast for bread as I finished the regular one, which gave the cake a bread consistency. The topping is juicy, sweet and spiced with cardamon, cloves, cinnamon, vanilla, citrus zest , 2 bananas, 1 can of figs and honey, cooked for a few minutes, until soft but not mashed. Grease a cake tin and put this onto the bottom of the tin and place the cake batter on top (for the cake you can use any plain sponge recipe, more or less healthy) ❤

Bolo de figos e bananas

Para a massa do bolo, usar a vossa receita preferida ( mais saudavel ou menos saudavel, como preferirem, um simples pao de lò serve bem), o meu bolo ficou com uma consistencia de pao pois usei farinha sem fermento e fermento de pao (pois tinha acabado a de fazer bolos, mas està bastante saboroso! ). Para o topping cozinhar figos (eu usei de lata porque nao arranjei frescos) e 2 bananas com um bocado de mel, canela, cravinho, cardamo, raspa de laranja e limao e baunilha, durante uns minutos, ate amolecerem mas nao ate perderem a forma.
Untar a forma desejada e colocar este topping, doce e maravilhoso no fundo, em seguida colocar a massa do bolo e cozinhar. Desenformar enquanto quente. Sei que em Prtugal o tempo arrefeceu um bom bocado, entao esta receita ainda saberà melhor assim! 🙂

cake cake2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s